Възраждане ще внесе жалба в Конституционния съд във връзка с референдума

...
Възраждане ще внесе жалба в Конституционния съд във връзка с референдума
Коментари Харесай

Възраждане внася жалба в КС за референдума за запазване на лева

" Възраждане " ще внесе тъжба в Конституционния съд във връзка с референдума за опазване на българския лев. Това разгласи водачът на партията Костадин Костадинов във видеообръщение в профила си във Фейсбук.

Той разгласи, че жалбата ще бъде от две елементи. В първата представителите на партията ще попитат какво в действителност е решил Народното събрание в петък - да има или да няма референдум. " Дали това решение значи на процедура съставлява приемане или отменяне на референдума, или е нито едното, нито другото. Защото има и такава доктрина, която споделя, че отхвърлянето на предлагането за отменяне значи автоматизирано приемане ", изясни той. По думите му Народното събрание не си е приключил работата.

На второ място партията ще попита легален ли е референдумът, защото бе отритнат с подобен претекст - че нарушава към този момент влезнал в действие интернационален контракт.

Припомняме, че в петък на постоянното си пленарно съвещание народните представители отхвърлиха предложението за производство на референдум. По-рано през днешния ден президентът също разяснява тематиката като съобщи : " След решението на депутатите за провеждането на референдум против еврото, президентът няма по какъв начин да това искане наново за разискване в Народното събрание ".

Според него усилията на политиците не би трябвало да бъдат ориентирани към това по какъв начин да спрат референдума, а да убеждават българските жители, че влизането в еврозоната работи за тяхното богатство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР